Monday, December 23, 2013

10ετία Δράσης για τη Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας

Οδική ασφάλεια - Η ζώνη ασφαλείας σώζει τη ζωή

Ο Βρετανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής F1 Lewis Hamilton, εξέφρασε την έμπρακτη υποστήριξή του για την «Δεκαετία της Δράσης για τη Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας» απευθύνοντας δημόσια πρόσκληση, καλώντας τους πολίτες να συστρατευθούν στην παγκόσμια αυτή υπόθεση.
Ο Hamilton, ο οποίος προσέφερε την υποστήριξή του στο πρόγραμμα Ασφαλείς Δρόμοι «MAKE ROADS SAFE» του Ιδρύματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου- FIA Foundation με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών το 2007, πρόσθεσε τώρα το όνομά του και στην τελική φάση της εκστρατείας, σε ένα διάλειμμα του στις τελικές προετοιμασίες για τη νέα αγωνιστική σαιζόν της Φόρμουλα 1.

Ο Lewis Hamilton, δήλωσε: «Είναι εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός ότι τα οδικά ατυχήματα αποτελούν τη μεγαλύτερο αιτία θανάτου των νέων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Χρειαζόμαστε τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς αυτοκινήτου να συμφωνήσουν σε μια «Δεκαετία Δράσης για τη Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας», ώστε να αρχίσουν να εργάζονται από κοινού για τη μείωση αυτών των θανάτων και των τραυματισμών. Καλώ όλους να συμμετέχουν ενεργά μαζί μου για την υποστήριξη αυτής της εκστρατείας».

Ο Lewis Hamilton είναι η τελευταία διασημότητα που πρόσθεσε το όνομά του στην εκστρατεία. λλες διεθνείς προσωπικότητες που εντάχθηκαν πρόσφατα την παγκόσμια εκστρατεία, είναι η διεθνής πρεσβευτής Michelle Yeoh –η κινηματογραφική συνοδός του James Bond, που απηύθυνε έκκληση για την «Δεκαετία της Δράσης» στον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Βill Clinton, οι σκηνοθέτες των βραβείων Oscar Ang Lee και Oliver Stone, ο κινέζος σταρ Jet Li, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Michael Palin, αλλά και ο Michael Schumacher. 

Μετά τον Lewis Hamilton σύντομα θα ενταχθεί στην καμπάνια ένας από τους στενότερους ανταγωνιστές του στη Φ-1, ο οδηγός της Ferrari Felippe Μassa ο οποίος θα συμμετέχει στην Παγκόσμια Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια, σε μια μεγάλη εκδήλωση στη Ρώμη, στις αρχές του ερχόμενου Μαίου. 
 
Η ασφάλεια στους δρόμους είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση.

Μια υπόθεση ζωής.

Απαραίτητη προυπόθεση για ενήλικες και παιδιά η ζώνη ασφαλείας που όπως θα δείτε στο video που ακολουθεί κάνει τη διαφορά

2 comments: